BY TERRI PETERK

Pages

17.4.16

Glass nail file // Skleněný pilník na nehty + Giveaway

Ahoj všichni!
Další beauty post je tu a tentokrát vám povím něco o pilnících na nehty. Vybrat si správný pilník na nehty je důležité, i když si někteří mohou myslet, že stačí použít ten mini pilník, který najdete v každé manikúře (ano možná to stačí pokud jste někde na dovolené). Já také, když jsem byla mladší, používala jsem ten mini pilníček, například jen k tomu, abych si opilovala nehet když se mi nějak uštípl. Tímto neříkám, že kovové pilníky jsou nějak špatné, ale rychle zrezaví a myslím, že pěkný finish také moc neudělají. 

Naučila jsem se také si nehty nestříhat. Nevím proč, ale vždy když si chci zkrátit nehty, sáhnu jen po pilníku a nehty zapiluji. Myslím, že je to lepší i v tom, že vidíte jak moc chcete nehty zapilovat. 
Hodně dlouho jsem mívala gelové nehty, takže jsem pilování nehtů moc neřešila, jen když jsem chtěla změnit tvar a nebo třeba když jsem si je chtěla odstranit. K tomu jsem používala papírový pilník (ten černý, po šedém je pilníku nejvíce hrubý). Papírové pilníky jsou super pokud máte gelové nehty a chcete si je nějak zapilovat nebo trochu spravit (pokud taky nesnášíte hranatý tvar, který vám skoro všude vytvoří). Jinak jsou celkem nehygienické (nemůžete je sterilizovat) a myslím, že i málo vydrží. Také mají nevýhodu v tom, že mají větší šířku, takže se jím špatně dostanete za nehet.

A pak jsou tu skleněné pilníky. Musím se přiznat, vždy jsem se bála, že se zlomí (nebojte, zase tak křehké nejsou). Když s nimi nebudete házet o zem, tak by se zlomit neměli. Můžete si na ně také pořídit nějaké pouzdro. Mě zatím stačí tohle semišové, které jsem dostala k pilníkům. Skleněné pilníky jsou super v tom, že vydrží dlouho, můžete je sterilizovat, dezinfikovat a nebo umývat a jejich struktura se nepoškodí. Také se mi moc líbí jejich design, hlavně ty malé krystalky! Tento pilník piluje nádherně, skoro sám ani nemusím vůbec tlačit. Vejde se krásně pod nehet, takže vám pilování usnadní. 
Dostala jsem také tyto dva malé pilníčky, které jsou super třeba na cestování. Vy budete mít možnost je vyhrát, více info bude dole pod článkem. Tyto pilníčky se vyrábí v různých barevných kombinacích, takže můžete mít pilník ve vaší oblíbené barvě!
Nedávno jsem také psala o skleněným pilníku na paty, takže pokud jste příspěvek neviděli, koukněte se zde.
Hello guys!
Another beauty post is here and this time I will tell you something about the nail files. Choose the right nail file is important, even though some may think that you can just use the mini nail file, which can be found in every manicure (yes maybe it is enough if you're somewhere on vacation). When I was younger, I used this mini metal file as well, because I didn't pay any attention to my nails. But I grew up and now I know it's very important to take care of your nails. I'm not saying that matal files are bad, but they quickly wear out and rust.

I stopped to cut my nails. I don't know why, but when I want to shorten my nails, I'll take just a nail file. I think it's even better that you see how much you want to shorten your nails.
I used to have gel nails for a long time, so I didn't deal with nail filing, only when I wanted to change shape or when I wanted to remove them. For this I used a paper file (a black one, gray nail file is the hardest). Paper files are great if you have gel nails and you want to change the shape of your nails (if you hate boxy shape as I do, which will create almost everywhere). Otherwise they are quite unsanitary (not sterilized) and I think that thay will not last long. Also there is the disadvantage that they have a larger width so filing is difficult.

Then there are the glass nail files. I must admit, I was afraid that it breaks (don't worry, they are not so fragile). If you don't throw them on the ground, they would not break. You can also buy some case for it. I'm satisfied with this suede pouch. Glass nail files are great because it lasts a long time, you can sterilize, sanitize or wash and their structure will not be damaged. I also really like the design, especially the small crystals! This file is filing beautifully, almost alone not even need to push. It fits nicely under the fingernail, so it is very easy to use.
I got these two small files that are awesome for traveling. You will have an opportunity to win them, more info will be down below. These nail files are manufactured in different color combinations so you can have a file in your favorite color!
Recently, I also wrote about glass nail file on the heels, so if you haven't seen the post, check it out here.

BIG NAIL FILE CRYSTALES
SMALL NAIL FILE CRYSTALES

Giveaway

1) Sledujte mě na Instagramu (follow me on Instagram) "terripeterk"
2) Napište do komentářů vaše jméno na Instagramu (leave a comment below with your Instagram name)
3) Napište do komentářů váš email (leave a comment with your email)

Výherce budu kontaktovat na email!

Thank you for reading!
Love Terri

Instagram / Twitter / Tumblr / terripeterk@hotmail.com

9 comments:

  1. Andrea_bblog

    Marianadaska1@gmail.com

    Andreablog

    ReplyDelete
  2. Insta macu.k
    Macu@seznam.cz

    ReplyDelete
  3. magdalenajel
    mag.jelinek@seznam.cz

    ReplyDelete
  4. Máš strašne pekný blog. =))

    life.with.naty
    blogerka.lifewithnaty@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Pěkná soutěž.
    inst jako lencakl
    lencaklimova@seznam.cz

    ReplyDelete
  6. málem bych zapoměla xD zitta.marsikova@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Instagram: denikaabomination
    zdenkamartinakova@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Děkuji všem za účast! Vítězkyni jsem kontaktovala na emailu :) Brzy bude další giveaway!

    ReplyDelete

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign