BY TERRI PETERK

Pages

15.3.16

Glass foot file // Skleněný pilník na paty // Crystales


Ahoj všichni!
Dnešní příspěvek bude o péči o nohy, konkrétně o vaše chodidla. Péče o nohy je velmi důležitá a spousta lidí to zanedbává. Když jsem byla ve škole (jak už asi víte, jsem vyučená kosmetička), mohla jsem mít pedikúru každý den, když jsme měli zrovna praxi. Pedikúra nebyla zrovna moje oblíbená činnost, ale líbil se mi pocit svěžích nohou. Když jsem dokončila školu (bohužel se kosmetice teď nevěnuji), musím říct, že jsem to také trochu zanedbávala (byla jsem na pedikúře asi jednou). Pak jsem si koupila obyčejnou škrabku na paty, kterou seženete v každé drogérii. Moje kůže na patách je velmi tvrdá, takže jsem si paty vždycky škrabala a škrabala, až mě to někdy trochu bolelo, což je samozřejmě špatně, takže s tím opatrně (s tímto skleněným pilníkem se vám to stát nemůže).

Pak jsem dostala tento Skleněný pilník na paty od české značky Crystales. Nedělají jenom pilníky, ale i pinzety, kosmetické zrcátka, manikúrní nůžky, produkty na péči o tělo atd. Poslali mě tento skleněný pilník, který je dostupný v mnoha barvách. Byla jsem opravdu ráda, když jsem dostala tento růžový, protože růžová je moje oblíbená barva.
Tento pilník má dvě brusné strany. Jedna strana je hrubší pro odstranění ztvrdlé kůže a ta druhá je jemnější pro konečné vyhlazení. Ideální je používat to ve vodě, protože jinak může dojít k zanesení brusné plochy a je třeba pilník často čistit.

Hello guys!
Today's post is going to be about foot care. Foot care is very important and many people neglect it. When I was at school (as you probably know I graduated as a beautician), I could have a pedicure every day when we had a practical training. It wasn't my favorite part of doing it, but I loved the feeling of fresh feet. When I finished school, I have to say I neglected it as well. I was too lazy to go to a professional pedicure (I was there once). So I bought in a drugstore classical foot scraper (I had no experience with it because we used a scalpel at school) and I was doing my pedicure with that. My skin on heels is very hard, so I was scratching, scratching and scratching and sometimes my heels hurted from it. I should be more careful with it.

Then I got this Glass foot file from Crystales which is a Czech brand that makes files, tweezers, nail scissors, products for body care, etc. They sent me this glass foot file which is available in many colors and I got a pink one which is my favorite color! 
This file has two grinding sides. One (first) side is rougher to remove calluses and the other (second) side is gentler for the final obliteration. The ideal is to use the file in water because otherwise it may cause clogging of the abrasive surface and the file must be cleaned frequently.

První strana je hrubší pro odstranění ztvrdlé (odumřelé) kůže. Nechte vaše chodidla namočené v teplé vodě a pak odstraňte pomocí první hrubší strany.

The first (rougher) side to remove calluses. Let soften your feet in warm water and then scraped off your hard (dead) skin.

Druhá strana je jemnější pro konečné vyhlazení. Nechte vaše chodidla ponořené ve vodě a pak použijte druhou jemnější stranu na vyhlazení.

The second (gentler) side for the final obliteration. Let your feet soak and smooth your feet with the other side.

Myslím si, že tyto pilníky jsou velice kvalitní a jsou za opravdu dobrou cenu. Stojí pouze 129 Kč a zaručují doživotní záruku, takže si myslím, že se to určitě vyplatí. Jak jsem už řekla, moje kůže na patách je velice tvrdá a tak jsem nečekala moc velký zázrak, ale opravdu jsem se zmýlila. Je to stoprocentní rozdíl! Moje chodidla jsou teď krásně hebká a jemná, dokonce i teď a to jsem pilník vyzkoušela asi před týdnem. Nemůžu se dočkat léta, protože moje paty jsou v létě mnohem horší kvůli nošení žabek, sandálků a podobných botách bez žádné platformy. Chodidla pak potřebují mnohem větší péči. Teď už se ale obávat nemusím, když mám tenhle úžasný pilník. Jediná poslední věc je ta, že bych možná udělala více stupňů tvrdosti pilníků, protože já bych určitě snesla trochu intenzivnější brusnou stranu. Jinak nemám absolutně žádné výčitky, co se týče designu, vypadá naprosto úžasně a krásně se s ním pracuje. Rozhodně budu používat dále a určitě doporučuji si ho pořídit!

I think this glass file is very good quality for that price. It is about $5 and they guarantee a lifetime warranty, so I think it definitely pay off. I have a very hard skin on my feet so I didn't expect any miracle but when I tried it, it was a hundred percent difference. Compared with the previous "scraper" it is so much better! My feet are so soft now. And they are soft even now (I tried it a week ago)! I can't wait for summer when my skin on the feet is much more worse. If you wear all summer flip flops, sandals, slippers with no platform, your heels suffer. They need more care in the summer. But I don't have to worry about it when I have this new glass foot file. Only last thing, for me, I would have done different degrees of hardness, because each person has a different skin of the feet and I think I'd withstand more intense. Anyway, I definitely recommend this file and I will link it down below.


Pilník na paty (glass foot file) Crystales

Thank you for reading!
Love Terri

Instagram / Twitter / Tumblr / terripeterk@hotmail.com

No comments:

Post a Comment

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign