BY TERRI PETERK

Pages

8.10.16

Winterize your body

Ahoj všichni!
Zima je bohužel čím dál blíž a tím pádem je péče o pokožku mnohem důležitější. Chlad a mráz způsobuje vysoušení, popraskání a samozřejmě i stárnutí pokožky. Proto je velmi důležité pokožku hydratovat i v zimě. Chtěla bych vám představit přírodní kosmetiku Sportique, která se vyrábí čistě z přírodních produktů (rostlinné oleje a tuky, byliny), a zároveň neprovádí testy na zvířatech. Já osobně poslední dobou nejraději používám přírodní produkty, mám citlivou pokožku a rozhodně si myslím, že to dělá velký rozdíl. Tahle kosmetika se vyrábí s mnoha vůněmi, takže si můžete vybrat vaši oblíbenou, ať už je to levandule, mango, okurka, jasmín, piña colada, růže a mnoho dalších. Já si veškeré produkty, kromě tělového mléka vybrala s vůní jasmínu a to proto, že je mi ta vůně velice příjemná, není moc intenzivní a hlavně neomrzí. Také se musím zmínit o balení těchto produktů, které vypadá naprosto skvěle. Připomíná mě to produkty, které používali naše babičky a dali se sehnat jen v lékárně, za to opravdu palec nahoru!

Hello guys!
Winter is unfortunately getting closer, so the skin care becomes more important now. Cold and frost causing drying, cracking and of course skin aging. Therefore it is very important to hydrate the skin in winter. I would like to introduce Sportique natural cosmetics, which is produced purely from natural products (vegetable oils and fats, herbs), and also do not test on animals. Lately I prefer to use natural products, I have sensitive skin and I definitely think it makes a big difference. These products are made with many scents, so you can choose your favorite, whether it's lavender, mango, cucumber, jasmine, piña colada, roses and many others. I got all products (except body lotion) chosen with the scent of jasmine, because I like the smell of it, it's not too intense and it doesn't get old. Also, I have to mention the packaging of these products, which looks absolutely great. It reminds me the products that our grandmothers used, which could be find only in the pharmacy, so definitely thumbs up for it!

Body Soap
Od doby co používám tohle tělové mýdlo, které je mimochodem i na vlasy, musím říct, že moje pokožka je mnohem hebčí. Mám velmi suchou pokožku a spousta sprchových gelů které jsem používala mi pokožku vysoušeli. Byla jsem hodně zvědavá na tohle mýdlo a musím říct, že jsem mile překvapena. Tohle mýdlo obsahuje aloe vera a výtažky z mořských řas, takže pokožku krásně zklidní, zvláční a hydratuje. Navíc se krásně na pokožce roztírá, stačí ho opravdu málo a vystačí vám na celé tělo a také má užasnou vůni, kterou jsem potom cítila celý den. Rozhodla jsem se pro jasmín (asi jako skoro všechny produkty), je to moje nejoblíbenější vůně, kterou můžu cítit pořád.

Since I started using this body soap, which you can incidentally use also on your hair, I must say that my skin is much smoother.  I have a very dry skin and lots of shower gels I used before, dryed out my skin. I was very curious to try this soap and I must say that I was pleasantly surprised. This soap contains aloe vera and seaweed extracts, so your skin is beautifully soothed, softened and moisturized. This milk is also nicely spread over your entire body and you don't have to use too much product.

Bio Shea Butter
Na tento produkt jsem se těšila nejvíc, protože ho můžu použít prakticky na všechno. Je vhodný pro všechny typy pleti, regeneruje, hydratuje a napomáhá hojení (např. při popáleninách nebo při rankách a oděrkách). Dále také zjemňuje pokožku, proniká hluboko do pokožky, takže zmírňuje i revmatické bolesti a je vhodné i pro ty, kteří trpí ekzémy nebo lupenkou. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny, léčivé vosky, karoteny, takže chrání pokožku i před UV zářením. Mě osobně se tohle máslo nejvíce osvědčilo na rtech, které mám skoro pořád popraskané a ačkoliv si je vždy natřu balzámem, za chvíli je mám zase suché. Po použití tohoto másla jsem rty měla vláčné celou noc. Samozřejmě se mi bude hodit i v létě po opalování, protože moje pokožka má tendenci se velmi rychle spálit.

I was looking forward to this products the most, just because I can use it on everything. It is suitable for all skin types, it regenerates, moisturizes and helps healing (eg. burns or erosions). It also softens the skin, penetrates deep into the skin, so it relieves the rheumatic pains and it's suitable for those who suffer from eczema or psoriasis as well. It contains unsaturated fatty acids, waxes healing, carotenes, thus protecting the skin from UV radiation. I prefer to use this butter on my lips, because my lips are always dry. After using this butter I had a supple lips all night. It will also come in handy in the summer after sunbathing, because my skin tends to burn very quickly.

Skin Tonic
Další oblíbený produkt, který nevynechám jediný den, je tenhle pleťový tonik, který mám také s jasmínem. Krásně osvěží pokožku a připraví ji na nanesení krému. Používám ho jak ráno tak i večer. Nejlepší věc na tomhle toniku je to, že neobsahuje alkohol, který pokožku vysušuje. Obsahuje vitamin C, aloe s výtažky z mořských řas, takže pokožku zklidňuje a zamezuje zčervenání. Musím přiznat, že párkrát po nanesení mě pokožka trošku pálila, ale za chvíli to přestalo, takže to možná byla jen reakce na to, že pokožka nebyla úplně zklidněná po odlíčení. Jinak vůně je velice příjemná a není nijak moc intenzivní, takže se nemusíte bát, že ji budete na obličeji cítit celý den nebo noc.

Another popular product that I use every day is this skin tonic with jasmine scent. It refreshes your skin and prepares it for your moisturizer. I use it in the morning and evening and the best thing about this tonic is that it doesn't contain alcohol, which dries out the skin. It contains vitamin C, aloe extracts from seaweed, so it soothes the skin and prevents redness. I have to admit that a few times after applying this tonic my skin burned a bit, but after a while it stopped, so maybe it was just a reaction to the fact that my skin was not completely calm after make-up removal. Otherwise, the smell is very nice and it's not too intense, so don't worry that you're going to feel it on your skin all day or night.

Hand Cream
Tenhle krém na ruce a nehty obsahuje 25% bambuckého másla, takže opět velmi hydratační a regenerační. Vždy jsem používala krémy na ruce v tubě a tak jsem se trochu bála aplikace, ale musím říct, že se velmi snadno nanáší. Je sice trošku tužší, ale zase velmi nadýchaný. Krásně se roztírá a rychle se vsákne do pokožky a zanechává ji jemnou po celý den. Také vyživuje vaše nehty, které po delším používání budou pevnější a zdravější. 

This hand and nail cream contains 25% shea butter, so it's very moisturizing and regenerating. I always use hand cream in a tube, so I was a bit afraid of its applications, but I have to say that it is very easy to apply. Although it is a bit tougher, but very fluffy. It is beautifully spread and quickly absorbed into the skin and leaves soft hands all day long. It also nourishes your nails, which after prolonged use will be stronger and healthier.

Body Milk
Poslední avšak ne nejméně oblíbená věc je toto tělové mléko. Tentokrát jsem se rozhodla pro Piña Coladu, kterou jsem prostě musela vyzkoušet (kdyby tam nebyla, byl by to jasmín samozřejmě). Toto tělové mléko má sice v názvu "summer body milk", ale samozřejmě ho můžete použít i v zimě. Opět skvěle hydratuje pokožku, protože obsahuje makadamový a kokosový olej. Také pokožku zklidňuje, chladí (např. po opalování) a předchází zarudnutí a loupání pokožky, protože obsahuje aloe vera, výtažky z mořských řas a vitamín E. Krásně se roztírá a rychle se vstřebává, takže se klidně můžete po nanesení hned obléci. Samozřejmě krásně voní, piña coladu mám moc ráda a tohle mléko mě připomíná letní slunečné večery s koktejly a hudbou.

Last but not least favorite thing is this body lotion. This time I decided to go for a Piña Colada, I just had to try it (anyway I would go with jasmine, of course). This lotion does have the name "summer body milk", but of course it can be used even in winter. Again, it perfectly moisturizes the skin because it contains macadamia nut and coconut oil. It also soothes the skin, cools (ie. After sun) and prevents redness and peeling of the skin because it contains aloe vera, seaweed extracts and vitamin E. It beautifully spread and absorbs quickly, so you can get dressed immediately after application. It smells so good, piña colada is my favorite drink and this reminds me of summer sunny evenings with cocktails and music.

Body soap Sportique
Bio Shea Butter Sportique
Skin Tonic Sportique
Hand Cream Sportique
Body Milk Sportique

Thank you for reading!
Love Terri

Instagram / Twitter / Tumblr / terripeterk@hotmail.com

No comments:

Post a Comment

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign