BY TERRI PETERK

Pages

25.5.17

Tip na výlet - zámek Loučeň

Ahoj všichni!
V dnešním příspěvku (který by se mohl stát tradičním) napsaným do výzvy pro Blogerky.cz, bych vám chtěla ukázat tip na výlet, ať už s přítelem, s kamarádkou a nebo s rodinou. Konkrétně se jedná o zámek Loučeň, který se nachází ve středních Čechách v okrese Nymburk. Takže pokud jste z Prahy, můžete se už za hodinu ocitnout přímo v pohádce.
Když jsem byla malá, často jsme jezdívali po různých hradech a zámcích, ale zámek Loučeň jsme nějak vynechali. A proč mě tento zámek tak zaujal? Zaprvé musím zmínit interiér, který je mimochodem původní, a za další rozlehlý park, který se nachází kolem zámku a kde mimo jiné můžete navštívit i jedno z mnoha bludišť a labyrintů. 
Pojďte se se mnou podívat na pár důvodů proč zámek Loučeň navštívit.

Zámecké ubytování
Kdo by se alespoň na chvíli nechtěl cítit jako v pohádce? Na zámku Loučeň se můžete ubytovat přímo na zámku v zámeckých apartmánech! Užijete si romantickou noc a můžete si i nechat přinést snídani rovnou do postele a k tomu ochutnat ty nejlepší vína. A samozřejmě nesmí chybět obrovská koupelna!

Čtyřhvězdičkový resort
Pokud si potrpíte na modernější styl, můžete se ubytovat v hotelu Maxmilian Lifestyle Resort, který se nachází v areálu zámku Loučeň. Zde si užijete maximální pohodu a klid a některé pokoje mají dokonce vířivku! 

Útulné domečky
Pokud si potrpíte na samotu, můžete si pronajmout dvoupodlažní domeček v zámeckém parku, který je vybaven ložnicí, obývacím pokojem a koupelnou. Perfektní na romantický víkend a nebo klidně i na týdenní dovolenou.

Jídlo
Co může být lepšího než ochutnat různé speciality na zámku? Myslím si, že k pořádné dovolené patří i pořádné jídlo, a tak restauraci hotelu Maxmilian určitě nesmíte vynechat. Na zámku se také nachází samoobslužná restaurace Vtipná kaše, kde si můžete vychutnat českou kuchyni.

Wellness
Určitě každý z vás miluje wellness a ten pocit si od všeho odpočinout. V hotelu Maxmilian si můžete užít plavecký bazén, saunu a nebo také privátní saunu, pro ty z vás, kteří preferují soukromí. A samozřejmě nesmí chybět masáže, které prostě k wellness patří.

Zábava
Pokud jste akční typ a nemáte moc rádi válení se ve wellness nebo v zámecké zahradě, můžete využít spoustu aktivit a prohlídek zámků. Mezi nimi se nachází i večerní a noční prohlídky, které mě zaujaly asi nejvíce, už i kvůli tomu, že mám ráda všechno strašidelné. Můžete také jít na prohlídku s bílou paní a nebo navštívit čokoprohlídku, kterou bych si určitě nenechala ujít. Na zámku se nachází i dětské prohlídky, takže pokud máte děti, i ty si přijdou na své.

Příroda
Jak jsem zmínila už předtím, tak zámecký park je jeden z hlavních důvodů, proč bych zámek navštívila. Můžete zajít na procházku po parku a nebo navštívit bludiště a labyrinty, kterých se tam nachází jedenáct!

Také vás zámek Loučeň tolik zaujal? Nesmím zapomenout zmínit, že je zde i super místo pro svatby, firemní akce a nebo školní výlety. Pokud vás zajímá víc a nebo chcete se podívat na ceník, navštivte stránky zámku Loučeň
Ještě jedna a poslední věc je ta, že se zde 6.7. 2017 koná open-air koncert skupiny Elán na počest 10. výročí otevření zámku. Takže pokud se na zámek chystáte, určitě si tento koncert nenechte ujít a možná se tu i potkáme.

Všechny fotky použité v článku jsou ze stránky zamekloucen.cz.

Thank you for reading!
Love Terri

Instagram / Twitter / Tumblr / terripeterk@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign