BY TERRI PETERK

Pages

26.9.16

Talking about self-confidence // Povídání o sebedůvěře

Ahoj všichni!
Tento příspěvek bude trochu jiný v tom, že nebude o outfitech, cestování nebo kosmetice, ale bude to o tom, o čem bych se s vámi ráda podělila. Napsala jsem ho už dřív, akorát jsem ho teď trochu upravila, ale konečně jsem se rozhodla ho zveřejnit. Určitě každý z vás měl nějaké dny, kdy si připadal zbytečný nebo málo uznávaný. Samozřejmě to nemusela být pravda, je to jen každého pocit, který časem vymizí. Někdy to ovšem trvá déle a někdy zase méně. Určitě jste také někdy zažili, že jste se snažili jak nejvíce jste mohli, ale nikdo to neocenil a nebo místo toho aby vás pochválil, dal vám nové úkoly a nebo dokonce vám vytkl něco, co považoval za špatné. Tohle se děje pořád nejen ve škole, v práci, ale i třeba doma a nebo mezi kamarády. Myslím si, že je strašně důležité abyste si stáli za svým názorem, protože jedině vy víte, jaké úsilí do toho dáváte a jak moc se snažíte. Věřím, že i když si někteří lidé toho nevšimnou, přijdou další lidé, kteří vaši práci a nebo vás samotný dokážou ocenit a uznat vaši snahu. Zvláště, pokud máte nějaký sen, a jdete si za ním ať se děje co se děje, i když vám ostatní nevěří a třeba vás i odrazují, věřím, že se vám toho snu podaří dosáhnout. Nezáleží na tom, že se vám to nepodaří napoprvé, důležité je vstát a zkoušet to znova. Myslím si, že vybudovat si sebedůvěru trvá i celý život, je to hlavně o zkušenostech, které sbíráte po celý život. Samozřejmě je na světě pár lidí, kteří mají sebevědomí větší, ale nezapomeňte, že čeho je moc, toho je příliš. Spousta lidí se také jenom předvádí, aby docílili co největšího úspěchu, a to nejen před svými spolupracovníky, ale i před svými přáteli. Ale já rozhodně věřím v to, že pravda vždy vyjde najevo, dříve nebo později.

Je mi 22 let a rozhodně nemám tolik zkušeností, abych vám tady mohla vyprávět rady do života, ale něco jsem se za svůj život naučila. Musím říct, že jsem hodně dospěla v posledních třech letech. Myslím, že to bylo i díky tomu, že jsem začala chodit do práce a více se starala sama o sobě. Naučila jsem se lépe komunikovat s lidmi a to nejen tady na blogu, ale i v reálném životě.
Osobně jsem určitě poznala spoustu lidí, kteří mi nevěřili v tom co dělám nebo dělat chci, odrazovali mě od toho, ale rozhodně je pak skvělý pocit, když právě těm lidem co vám nevěřili dokážete, že se mýlili. 

Tímto příspěvkem bych vám jen chtěla připomenout, že jste výjimeční, a že vy se znáte nejlépe a chci, abyste nenechali nikoho kecat do vašich snů, vaší práce a do vás samotných. Vy se znáte nejlépe a vy sami nejlépe víte, v čem jste dobří a v čem jste výjimeční.
Jednoduše shrnuto, život je příliš krátký na to, abyste si dělali starosti se stupidními věcmi, nebo se zahazovali se stupidními lidmi. Užívejte si života, ničeho nelitujte a nenechte lidi aby vás stáhli ke dnu. Protože pamatujte, že jenom Bůh vás může soudit, zapomeňte na lidi co vás nesnášejí, protože někteří vás milují.

Také bych chtěla připomenout, že můj blog bude mít brzy dva roky, takže se chystám připravit nějaký speciální článek a rozhodně bych chtěla poděkovat všem, kteří se podíleli na mém úspěchu, ať už je to můj věrný fotograf Jaromír Šmíd, lidé a značky se kterými jsem spolupracovala, úžasná Kotryna Bass, která mi udělala design blogu a samozřejmě i vy čtenáři, kteří mi věříte a podporujete mě. Děkuji Vám!
Hello guys!
Today's post is going to be a little bit special. It won't be about outfits, traveling or cosmetics, it will be about the things I want to share with you. Certainly each of you had some days when you felt useless or too little recognized.  Of course it may not be true, it's just a feeling that will disappear over time. However, sometimes it takes less and sometimes more. Surely you've ever experienced that you were trying as hard as you could, but nobody appreciated or praised you but instead, he gave you a new challenges or he criticized what he considered bad. This happens all the time, not only at school, at work but even at home or among friends. I think it's very important to believe in everything you do, in your opinions and yourself, because only you know how much effort you put in it and how hard you try. I believe that although some people may not notice, there will be other people who can appraciate your work and your effort.  Especially, when you have a dream and you go for that dream no matter what, even when others do not believe in you, I believe that you can achieve that dream. It does not matter that you fail for the first time, the important thing is to get up and try again. Build your confidence takes a lifetime, it's mostly about experiences that you collect throughout your life. There are a few people in the world who have more self-confidence, but many of them just flaunt themselves to achieve their success, not only in front of their colleagues, but also in front of their friends. But I certainly believe that truth always comes out, sooner or later.

I am 22 years old and I don't have much experience to tell you the advice to life, but I learned something in my life. I have to say that I've matured a lot in the last three years. I think it was also because I started go to the work and take care of myself. I learned to communicate better with people, not only here on the blog, but also in real life.
Personally, I definitely met a lot of people who didn't believe in what I do or what I want to do or they discouraged me, but It's definitely a great feeling when you can prove to people who didn't believe in you that they were wrong.

In this post, I would like to remind you that you are special, you know yourself the best, so don't let anyone gas to your dreams, your work and yourself. You know yourself the best and you know what is good for you, no one else.
Simply summarized, life is damn short to be worrying about the stupid things and stupid people. Enjoy your life, regret nothing, and don't let people bring you down. Because remember only God can judge you, forget the haters, cause somebody loves you.

I would also like to remind you that my blog is going to be two years old soon, so I will prepare a special post and certainly I would like to thank everyone who contributed to my success, whether it's my trusty photographer Jaromír Šmid, people and brands I have worked with, amazing Kotryna Bass who did my blog design and of course, you readers who believe in me and support me. Thank you!

Thank you for reading!
Love Terri

Instagram / Twitter / Tumblr / terripeterk@hotmail.com

3 comments:

  1. pekne napisane a mas uplnu pravdu! Mam jednu kamaratku, ktora si roky hovorila, ze ona nechce robit nudnu robotu, chce robit nieco zenske, zaujimave a vsetci si tukali na celo a hovorili jej nech konecne prestane blbnut a nech si najde robotu a prestane snivat. Ona nepocuvala a dobre urobila, dala vypoved v nudnej praci a teraz jej robotu vsetci zavidime :)

    Pozyvam na luxusnu giveaway o setrnu kulmu Rowenta a balicek Dove, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. Much appreciate you sharing this

    ReplyDelete

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign