BY TERRI PETERK

Pages

28.8.17

Spa for your skin with Manufaktura

Ahoj všichni!
Nikdy by mě nenapadlo, jaké prospěšné látky můžou sedmikrásky obsahovat, až do té doby, co jsem vyzkoušela tyhle Sedmikráskové pleťové lázně od značky Manufaktura. Co by asi taková malá kytička, kterou můžete najít kdekoliv, mohla obsahovat? Sedmikrásky obsahují cenné minerální látky, ovocné kyseliny, proteiny, aminokyseliny, antioxidační flavonoidy a mnoho dalších látek. Sedmikrásky se již v renesanci macerovali v levandulovém oleji a vyráběly se z nich elixíry krásy pro pleť.
Já jsem díky portálu Blogerky.cz mohla vyzkoušet tuhle jejich novou řadu, která obsahuje regenerační a výživný pleťový olejový elixír, peelingovou hydratační pleťovou masku, hydratační pleťový fluid a anti-aging sérum na okolí očí a rtů. Tyhle produkty zajišťují 7 kouzel krásy: hydrataci, omlazení, zpevnění, regeneraci, zklidnění, výživu a rozjasnění. Pojďme si produkty prohlídnout podrobněji.

Peelingová hydratační pleťová maska se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou
Tahle peelingová maska je prvním krokem ke krásné pleti. Masku naneste na suchou a čistou pleť a krouživými pohyby ji vmasírujte do pleti. Tím odstraníte odumřelé buňky, mastnoty a nečistoty. Masku nechte působit 5 minut a poté jí opláchněte. Maska mimo sedmikrásky a kyselinu hyaluronovou obsahuje výtažek z rebarbory, panthenol, vitamín E, jojobový a mandlový olej.
Já osobně mám pleť suchou a skoro všechny pleťové peelingy jí ještě víc vysušují, takže jsem se trochu bála co tahle maska udělá a musím říct, že pravý opak. Maska mi obličej zhydratovala, takže jsem pleť neměla vůbec suchou, naopak jsem jí měla jemnou a vláčnou. Maska se doporučuje používat 1-2x týdně, ale myslím, že pokud máte mastnější pleť, můžete jí použít i víckrát.

Anti-aging sérum na okolí očí a rtů se sedmikráskou, Q10, kyselinou hyaluronovou
Musím se přiznat, že jsem nikdy nic takového nepoužila. Oční krémy používám, ale nikdy jsem nevyzkoušela nic v takovéhle "tyčince". Opravdu jsem nevěděla co od toho čekat, ale musím říct, že jsem byla mile překvapena. Aplikace je velice snadná, tubičku stačí jenom lehce stisknout a poté produkt můžete nanést na oční okolí a kolem rtů. Kovový vršek krásně chladí, a tak je skvělý hlavně po ránu, kdy máme oči ještě oteklé. Samozřejmě ho používám i večer, aby sérum mohlo působit přes noc.
Tohle sérum pomáhá hydratovat, zpevňovat, omlazovat a revitalizovat okolí kolem očí a rtů, navíc obsahuje aktivní látky, které snižují tvorbu vrásek a zpomalují stárnutí pokožky. 

Hydratační pleťový fluid se sedmikráskou a kyselinou hyaluronovou
Třetím krokem je tento pleťový fluid, na který jsem se velice těšila. Tento fluid je velice lehký, krásně se roztírá a vůbec nezatěžuje pleť. Používá se jako podkladová báze pod makeup a krém, a nebo pokud máte mastnější pleť, můžete ho použít i samostatně. Nikdy jsem nic podobného nevyzkoušela a tak i tohle byla pro mne novinka. Já ho používala jako podklad pro olejový elixír o kterém budu psát níže a musím říct, že jsem byla velice spokojena. Pleť jsem měla jemnou a hebkou a to i dlouho po tom, co jsem ho použila.
Fluid obsahuje kromě kyseliny hyaluronové a sedmikrásky i jojobový olej, mandlový olej, rebarboru, ovesný beta-glukan, mořské řasy a další látky. Podporuje elasticitu pleti, zanechává jí vláčnou a zabraňuje stárnutí pleti a cena je také velice příjemná.

Exkluzivní regenerační a výživný pleťový olejový elixír
Čtvrtý a poslední krok ke krásné pleti je asi můj nejoblíbenější. Je to tento pleťový olejový elixír, který je naprostá bomba. Obsahuje spoustu rostlinných olejů jako například šípkový, jojobový, avokádový, makadamiový a slunečnicový. Déle také obsahuje výtažky ze sedmikrásky a rozmarýnu, koenzym Q10 a vitamín E, takže předchází stárnutí pokožky, udržuje pokožku jemnou, vláčnou a hebkou a vyživuje ji. Elixír je olejový, takže je i trochu mastnější, což se dá samozřejmě u olejíčku předpokládat, takže pokud nemáte rádi mastnější produkty a nebo máte mastnější pleť, nemusí být až tak pro vás vhodný, ale samozřejmě můžete ho aplikovat méně a nebo jen na sušší místa. Já mám pleť suchou a tak si ho opravdu užívám. Pleť mám po něm krásně vláčnou celou noc, a tak se rozhodně ráno nemusím bát, že se probudím s vysušenou pletí. Myslím si, že je skvělý i pod makeup, avšak pozor na to jaké dáte množství, aby se vám pak makeup nezačal příliš moc roztékat. 
Pro mě je tento elixír zázrak, a tak tohle rozhodně není naposledy co si ho pořídím a nemyslím si, že v posledních letech sáhnu po něčem jiném.


Dárkový sedmikráskový set Manufaktura
Peelingová maska Manufaktura
Anti-aging sérum Manufaktura
Pleťový fluid Manufaktura
Pleťový elixír Manufaktura

Thank you for reading!
Love Terri

Instagram / Twitter / Tumblr / terripeterk@gmail.com

2 comments:

  1. Také jsem měla tu možnost testovat tuhle sedmikráskovou sadu od Manufaktury a z produktů jsem nadšena, hlavně miluji tu jejich vůni :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete
  2. The filters in the spa have to be cleaned with every water change and with non-foaming filter cleaning compound every 3 to 4 months. http://tubhq.com/review/intex-purespa-plus

    ReplyDelete

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign