BY TERRI PETERK

Pages

18.11.17

Hydrate your skin with Sea of Spa

Ahoj všichni!
Dostala jsem to štěstí opět vyzkoušet něco nového, díky portálu Blogerky.cz. Konkrétně se jedná o bahenní produkty z mrtvého moře od značky Sea of Spa, která pochází z Izraele. Na tyhle produkty jsem se moc těšila, protože poslední dobou strašně ráda zkouším pleťovou a tělovou kosmetiku, i přestože se mi toho doma hromadí nějak moc. K testování jsem dostala bahenní masku na obličej s olivovým olejem a minerální bahno na tělo s mrkví a rakytníkem. Pojďme se na produkty podívat podrobněji.

Pure Mud Mask (maska na obličej)
Na tuhle masku jsem byla zvědavá i přesto, že jsem se trochu bála toho, že mi pleť bude vysušovat. Maska je určená pro normální, smíšenou a mastnou pleť, moje pleť je spíš sušší, ale maska slibuje regeneraci, výživu, hydrataci a zklidnění. Maska je celkem hutná a rychle zasychá, po nanesení jsem cítila mírné pnutí pleti, ale po chvíli to zmizelo. Maska se doporučuje nechat na obličeji 10-15 minut a poté krouživými pohyby opláchnout teplou vodou. Po smytí masky jsem pleť měla pěkně jemnou, vláčnou a vůbec ne vysušenou nebo šupinatou, takže jsem se obávala zbytečně. Navíc díky černému bahnu pleť čistí a odstraňuje zarudnutí pleti. Maska se doporučuje používat 1-2x týdně, ale pro ty z vás, kteří máte mastnější pleť, klidně i častěji.
Maska je úplně bez zápachu (anebo jsem alespoň nic necítila), takže se nemusíte bát, že bude mít nepříjemný zápach. Balení je poměrně velké, takže si myslím, že vydrží určitě dlouho, samozřejmě záleží i na tom, jak často ji budete používat a jak velkou vrstvu nanesete.

Dead Sea Mineral Mud (minerální bahno)
Na tohle tělové bahno jsem byla také velice zvědavá, nic takového jsem ještě nevyzkoušela. Přírodní minerální bahno obsahuje mrkvový a rakytníkový olej, který pokožku hydratuje, zvláčňuje, čistí ji a odstraňuje odumřelé buňky pokožky. Přijde mi, že bahno působí i jako peeling a zároveň i jako taková maska na tělo. Mimo mrkvový a rakytníkový olej obsahuje hořčík, draslík, vápník a stopové prvky, které regenerují pokožku. Bahno je také skvělé na místa postihnutá celulitidou a nebo třeba kožními nemocemi jako jsou např. lupénka, ekzémy atd.
Bahno se doporučuje před nanesením nahřát např. v mikrovlnce a nebo v teplé vodě. Poté ho můžete nenést buď na problematická místa a nebo na celé tělo a udělat si takzvaný bahenní zábal. Já jsem se toho nebála a natřela si ho na celé tělo. Bahno poté necháte zaschnout a působit cca 15-20 minut. Poté opláchněte vlažnou nebo teplou vodou. Bahno se smývá velmi dobře, což jsem ani nečekala. Smývá se dobře i z vany a nebo z kachliček, protože bylo docela obtížné to nenapatlat všude xD.
Po umytí jsem měla pokožku jemnou, hebkou a vyživenou. Přišlo mi to stejné jako po peelingu, až na tu změnu, že po peelingu mám většinou pokožku suchou. Po bahnu jsem ji měla hydratovanou, a to dokonce několik dní.
Jediná nepraktická věc je asi balení, vím, že to zmiňovalo už více lidí, ale je prakticky nemožné vyplýtvat jedno balení na celé tělo, pokud si teda nechcete udělat bahenní koupel. Balení nejde po otevření nijak zavřít a tak si bahno můžete buď přelít do nádobky a nebo tak jak jsem to vyřešila já, nastřihnout pouze malý kousek a pak si balení přehnout a např. kolíčkem zajistit.
Celkově musím říct, že jsem s oběma produkty spokojená a určitě budu používat nadále. Myslím si, že tohle poslouží skvěle i jako dárek. Vyzkoušeli jste někdy něco s bahnem?

Maska na obličej Sea of Spa
Tělové bahno Sea of Spa

Thank you for reading!
Love Terri

Instagram / Twitter / Tumblr / terripeterk@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign