BY TERRI PETERK

Pages

30.12.19

2019

Ahoj všichni!
V dnešním příspěvku bych se chtěla věnovat roku 2019. Konkrétně co se změnilo, jaká místa jsem navštívila, lidi které jsem potkala nebo naopak ztratila. Za tento rok se toho stalo opravdu dost (to asi jako každý rok), ale na rozdíl od minulého roku jsem si tento o dost víc užila. Ať už některé chvíle byly dobré nebo špatné, chtěla bych poděkovat všem, kteří se na nich podíleli. Potkala jsem spoustu lidí, za které jsem velmi vděčná a věřím, že někteří z nich budou mí přátelé na vždy. Hodně lidí jsem také ztratila (nemyslím tím smrt), ať už cíleně nebo ne. Zjistila jsem, že spousta lidí je jako jed, který se vám pomalu vpouští do těla, kdybych to měla přirovnat. Doufám, že podobné lidi už nikdy nepotkám a budu se snažit obklopit těmi "správnými".
V roce 2019 jsem navštívila celkem 10 států, avšak kolik měst a míst to bylo, to už bych snad ani nespočítala.
Pojďte se podrobněji podívat na to, jaký můj rok 2019 byl.


Největší změna začala přestěhováním se, byla to změna, kterou jsem chtěla už dlouho, ale nikdy jsem se k tomu neodhodlala. Díky tomuto stěhování jsem měla vlastně celý leden co dělat, ať už se jednalo o stěhování samotné nebo o zařizování bytu.

Na únor jsem měla naplánovaný výlet do Amsterdamu, na který jsem se těšila, protože to vlastně měl být i dárek k narozeninám (dvacátým pátým ach bože). To bych ale nebyla já, kdyby se mi něco nepokazilo. Den před odjezdem se mi zvrtl kotník (no sám se nezvrtl) a tak jsem bohužel nemohla jet. Mimo to jsem řešila i jiné problémy a tahle situace mi na náladě nepřidala.

Březen byl už o něco klidnější a vlastně jsem v podstatě nic důležitého nezažila, až na to, že jsem se těšila na Slovinsko, kam jsem měla jet v dubnu. Dala jsem si i takový menší break od instagramu a sociálních sítí celkově, takže ani nové fotky jste v mém feedu nenašli.

Jestli si myslíte, že vše proběhlo hladce, tak úplně ne. Dva dny před odjezdem do Slovinska jsem celou noc zvracela a další den mi bylo ještě tak zle, že jsem myslela, že neodjedu. Nakonec jsem si ale řekla, že už mi nic plány nepřekazí a tak jsem konečně vyjela pryč z České republiky. Slovinsko je opravdu krásná země, která nabízí všechno, moře, hory, zajímavá města nebo krásné jeskyně.
V dubnu jsem mimo jiné i změnila svoji práci, takže jsem toho měla na začátku celkem dost, navíc jsem měla trochu obavy z dovolené, jelikož jsem na žádnou neměla nárok, ale nakonec bylo vše v pohodě.

Květen byl také trošku bláznivý, ze dne na den jsme se rozhodli, že si uděláme výlet a odjeli jsme na den do Bratislavy. Asi o dva týdny později jsem strávila dvě noci v úžasným Berlíně, který mě překvapil mnohem víc, než jsem čekala.

Červen jsem skoro celý strávila výlety po České republice a trénovala na výšlap do Rakouska. Červenec v podstatě to samé, kromě jednoho výletu do Mikulova.

Srpen jsem začala Rakouskem a soutěskou Doktor Vogelgesang-Klamm, kterou rozhodně doporučuji. Soutěska není ani tak náročná jak jsem čekala, a tak se tam můžou vydat i začátečníci. V srpnu jsem pokračovala výlety po ČR jako například Dívčí hrady nebo Vranov nad Dyjí a zakončila jsem to návštěvou Nizozemska. Takže se mi přece jen vyplatilo zůstat v únoru doma a vydat se do Amsterdamu v lepším počasí.

Září opět pokračovalo výlety - Lednicko-valtický areál, Znojmo, Dolní Morava.
V říjnu byl výlet zase o něco větší, navštívila jsem země Pobaltí - Litvu, Lotyšsko, Estonsko a poté i Finsko. Velmi zajímavé státy, jejíž návštěvu rozhodně doporučuji, akorát možná vyrazte dříve, v říjnu už je tam poněkud velká zima. Zakončila jsem to výletem do Kutné Hory, kde jsem si vlastně naposledy užila pěkné počasí. Kromě toho jsem byla asi dvakrát v Praze, ale to už ani nepočítám.

Listopad jsem opět věnovala procházkám po ČR, jednou z nich byla Mandloňová rozhledna a na konci listopadu jsem jela do Českého Švýcarska.
Na prosinec jsem se také těšila, ne kvůli Vánocům, ale kvůli výletu do Norimberku, Ambergu a poté do francouzského Štrasburku. To ale není úplně vše, rozhodla jsem se navštívit i Olomouc a podívat se jaké trhy mají tam.

Takže tohle byl ve zkratce můj rok 2019, plný výletů, nových lidí a zážitků. Já si ho velmi užila a doufám, že vy jste si užili ten svůj!

Šťastný Nový rok 2020!

Instagram // Twitter // terripeterk@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign