BY TERRI PETERK

Pages

5.12.19

Instagramové travel účty které mě inspirují

Ahoj všichni!
V dnešním tématu bych se chtěla věnovat něčemu jinému. Napadl mě napsat článek o tom, jaké účty a lidé mě inspirují. Jak určitě víte, tak strašně ráda cestuji a proto bych se s vámi chtěla podělit o pár tipů, kde hledám inspiraci. 
P.S. účty nejsou seřazeny podle oblíbenosti.

@evazubeck
Počet sledujících: 400 tisíc
Odkud pochází: Polsko
Youtube: Eva zu Beck

Této rodačce z Polska se v lednu 2018 změnit život, když se odstěhovala z Londýna, kde předtím žila a pracovala, a začala cestoval full-time. Eva studovala francouzštinu a němčinu na oxfordské univerzitě a poté pracovala ve firmě, kde spravovala sociální sítě pro cestovní média. Eva se také netají tím, že pracovala v Evropském parlamentu v Bruselu. Nyní tráví většinu svého času na cestách a kromě svého Instagramu také vede úspěšný YouTube kanál.
Eva je převážně známá tím, že cestuje do míst, kam ostatní turisté nezavítají. Tento slogan má i na svém Instagramu, kam postuje nejen svoje úžasné fotky, ale také popisky, které reálně vystihují život full-time travel bloggera.
Na Evu jsem narazila letos v létě, kdy mě zaujalo její video o Sýrii. Vlastně jsem ani do té doby nevěděla, že je tato země pro turisty přístupná. Od této doby jsem zhlédla spousty jejich videí, například o Arménii, Mexiku, Pákistánu nebo Iráku, kde také běžela svůj první maraton. Eva je také skvělá v tom, že většinu času cestuje sama. Občas chodí s místními průvodci, ale jako žena, která cestuje po Středním východě má určitě můj obdiv.
Mě nikdy moc tyto země nezajímali, ale Eva mi dostatečně dokázala to, že i tyhle země jsou bezpečné, a že místní lidé jsou milí a ochotní. 

@_weef_
Počet sledujících: 43 tisíc
Odkud pochází: Česká Republika
YouTube: Weef's World

Veronika Bernard alias Weef je nejen travel bloggerka, ale také youtuberka a s jejím mottem "Míň věcí, víc zážitků" se snaží propagoval minimalismus a ekologii. Weef vás zaujme nejel skvělými fotkami ze zahraničí, ale také z České Republiky. Mě se třeba moc líbila série "S Weef po Česku", kde ukazuje zajímavá místa tady u nás a to, že ne vždy musíte za krásami do zahraničí.
Weef má v kapse také spoustu triků o tom, jak se zabalit co nejednoduše na cesty, jak cestovat solo, jak začít žít více minimalisticky, ekologicky a jak například třídit odpad a nepoužívat tolik plastu.
Já jsem na Weef narazila už asi před 2 lety a co mě na ní zaujalo, byla její originalita. Líbil se mi její nápad předat lidem něco, co pomůže šetřit planetu, a že se v podstatě dá žít i bez věcí, bez kterých si mnohdy život neumíme představit.
Veronika také sama absolvovala 260 km cestu Santiago de Compostela, která vede z portugalského Porta až do Španělska. Nebo také odletěla do Bangladéše natočit krátký dokumentární film o dětech a o životě v něm.
Dříve žila v Lisabonu, a tak ve svých videí také porovnává život v zahraničí a život tady v Čechách. Pokud chcete trošku změnit nebo naladit svůj mindset, určitě na Weef koukněte.

@indigo.traveller
Počet sledujících: 47 tisíc
Odkud pochází: Nový Zéland
YouTube: Indigo Traveller

Indigo v překladu znamená "akt pobíhání okolo bosý s hlavou v oblacích", to je přezdívka Nicka pocházejícího z Nového Zélandu. Nick je úžasný fotograf, ale také skvělý youtuber, na jehož kanále má více než 560 tisíc sledujících. Nick je svými cestami podobný jako Eva, cestuje na místa, kam se málokdo odváží. Má za sebou například cestu do Severní Korei, Íránu, Iráku, Etiopie, Somálska a nebo třeba Venezuely. Takže jak vidíte, opravdu ne chvalně známá turistická místa.
Nick chce svými videi ukázat, že cestovat do těchto zemí nemusí znamenat ošklivé následky, ale že i tyto země mají něco do sebe. Venezuela je například považována za jednu z nejnebezpečnější zemí světa, ale Nick ukázal to, jak někteří lidé jsou v zemi milí a i když nemají sami co nabídnout, vždy jsou k vám pohostinný. 
Já jsem Nicka našla asi před rokem díky jeho videím o Severní Korei, které mě neskutečně zaujaly, protože jsem netušila, že i tato země je přístupná. Od té doby sleduji každé jeho video a je na něm i vidět, jak se každým videem zdokonaluje. Jeho z nejnovějších videí je z Afghánistánu, které rozhodně stojí za zhlédnutí.

@sandymakessense
Počet sledujících: 15 tisíc
Odkud pochází: Německo
YouTube: SandyMakesSense

"Sandy makes sense" neboli Sandy dává smysl, zní přezdívka Sandy, které je rodačkou z Německa. Do Londýna se přestěhovala před 10 lety, kam jí táhla kultura, lidé a její vnitřní pocit. Sandy tehdy rozjela svůj Youtube kanál, který má nyní 40 tisíc odběratelů, kam přidávala videa o životě v Londýně, různé tipy o tom kam zajít, kde si hledat práci, kde si hledat bydlení, kolik to stojí atd. Já jsem vlastně Sandy začala sledovat asi před dvěma lety právě kvůli videím o Londýně, protože tehdy to byl můj sen a chtěla jsem se dozvědět co nejvíc.
Na Sandy byste ani nepoznali, že není angličanka. Má dokonalý anglický přízvuk a Londýn zná tak dobře, jak kdyby tam žila odjakživa. Proč vám ale Sandy vzpomínám není kvůli videím o Londýně, ale kvůli jejím cestovatelským videím a příspěvkům. Sandy začala před pár lety i hodně cestovat, a to zejména po Evropě, ale její fotky na Instagramu jsou naprosto dokonalý. Libí se mi její souhra barev a celková úprava. To stejné musím říct i o videích, má je skvěle propracované a nejsou přehnaně dlouhé, vždy je dobře sestříhá. Myslím si, že Sandy odvádí skvělou práci a určitě by si zasloužila více sledujících a odběratelů.

@eyeofshe
Počet sledujících: 128 tisíc
Odkud pochází: Florida

"Eye of she" - jejím okem, tak se nazývá američanka Bree, která se narodila na Floridě. Poté se přestěhovala do New Yorku, kam chodila do školy a vedla úplně obyčejný život. Bree tento styl života začal po chvíli nudit, a tak po dlouhém rozhodování nakonec skončila v práci, odešla ze svého bytu a koupila si jednosměrný lístek do Jižní Ameriky. Takto začalo dobrodružství Bree, po kterém vždy toužila.
Bree má neskutečně nádherné fotky, každá z nich vypadá jako ráj na zemi. Ačkoliv je Bree opravdu krásná, na většině jejich fotek je focena zezadu, což je někdy možná i škoda. Tato američanka nedávno byla i kousek od nás, když se vydala na Slovensko do Vysokých Tater. Od té doby jsem ji vlastně začala sledovat, takže je to pár měsíců zpátky. Bree jsem vlastně našla díky Simonovi Snopkovi, což je slovenský instagrammer a youtuber, který právě s Bree cestoval po Tatrách.
Obdivuhodné je, že i když Bree nemá zase tolik příspěvků, má na svém Instagramu neuvěřitelných 128 tisíc sledujících. Takže pokud milujete fotky přírody, určitě na Bree mrkněte, je to úžasná fotografka.

@nikolsvantnerova_official
Počet sledujících: 228 tisíc
Odkud pochází: Česká Republika

Nikol Švantnerová se asi poprvé proslavila, když se stala Českou Miss 2015. Díky tomu se jí otevřela cesta do modelingu a o dva roky později se stala také moderátorkou pro Fashion TV. Nikol už v té době rozjížděla svůj Instagram a musím říct, že se ve fotografování a úpravě fotek rozhodně zdokonalila. Nyní má na svém účtu přes 200 tisíc sledujících. Kromě modelingu také spolupracuje s různými značkami, které propaguje na svém Instagramu.
Já jsem vlastně Nikol začala sledovat poté, co jsem ji viděla v soutěži o moderátorku pro Fashion TV, kde mi byla velmi sympatická. To pro mě ale až tak zásadní bod nebyl, více mě zaujal její skvělý Instagram a to, jak upravuje svoje fotografie. O tom také psala článek na svůj blog, pokud by vás to zajímalo. 
Díky Nikol jsem také navštívila některá místa, kterými mě inspirovala na jejím Instagramu, jako je například kolonáda na Reistně ve Valticích, vyhlídka Máj, zřícenina hradu Děvičky a mnoho dalších. Ne jen její fotky jsou dokonalé, ale Nikol také dobře ví, jak udělat zajímavé Instastories, které jsou v dnešní době hodně populární.

Znáte některé z nich? Které účty inspirují vás?

Instagram // Twitter // terripeterk@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Copyright @ The world I live in. Blog Design by KotrynaBassDesign